Български | English

Как да насърчим детето ни да пие повече филтрирана вода вместо захарни напитки?

Категории: Филтри за вода

Човешкият организъм не може да съществува без вода. Няколко дни без никакъв прием на вода може да доведе до фатален край. Водата е важна част от дневния ни прием и е от особено значение за нормалното съществуване на всеки човек. Тя се съдържа в клетките ни, като благодарение на нея се осъществяват много процеси в тялото ни.

Както възрастните, така и децата трябва да приемат вода всеки ден. Но колко вода е нужно да пие едно дете на ден? И най-важният въпрос – е как да насърчим детето да пие повече филтрирана вода вместо захарните напитки. Защото – сигурни сме, че всяко дете предпочита соковете и газираните напитка пред водата.

Съвети за насърчаване на децата да пият повече вода

Въпросът, който много често задават родителите, е как да накарат децата си да пият повече вода. Има няколко съвета, с които да насърчите детето си да пие повече вода.

Изберете специална бутилка вода или чаша, за да я пълните с филтрирана вода. По този начин ще отклоните вниманието на малчугана и детето ще се заиграе с бутилката или чашата и ще пие повече вода.

Изберете специална сламка – най-добре, цветна, за да привлечете вниманието на детето. Инвестирайте в метална, за да не използвате пластмаса за еднократна употреба и да пазите природата. Така детето ще иска да пие повече вода, защото ще иска по-често да използва сламката.

Добавете замразени плодове към филтрираната вода – по този начин ще „излъжете“ липсата на вкус на водата и ще добавите такъв, без това да е вредно за подрастващите. Добавете малко мента, резен лимон или портокал и готово.

Насърчавайте децата да пълнят собствените си бутилки за вода от системата за филтриране на вода. За целта си поставете такава система у дома. И покажете на детето си, че може да напълни бутилката си направо от чешмата. Така ще сте спокойни за детето ви, че пие чиста и филтрирана вода.

Замразете водата в бутилка. Тази идея много ще допадне на вашето дете, особено за горещите летни дни. Но внимавайте – не му давайте много студена вода, за да не го разболеете.

Изградете „система за възнаграждение“ – специален стикер или дребна награда е голям стимул за децата да пият повече вода.

Бъдете добър пример – вашите деца ще пият повече вода, ако виждат и вас самите да го правите. Затова – пийте вода, докато вечеряте и не купувайте захарни напитки, които съдържат само вредни съставки.

Изберете водата като основна напитка на масата – когато сте на вечеря или в кафене, навън, независимо къде. Ако направите водата първа и единствена възможност, тя се превръща в здравословен навик не само за вас, но и за децата ви.

Вземете със себе си бутилки за многократна употреба, когато пътувате. Така ще ограничите употребата на пластмаса, като същевременно ще имате прясна и чиста вода за вас и семейството, дори когато не сте вкъщи.

Уверете се, че водата от чешмата Ви е прясна и имате филтрирана вода на разположение 24/7, с вградена система за филтриране на вода.

Защо е важно за децата и бебетата да пият достатъчно вода?

Има много причини, поради които пиенето на достатъчно филтрирана вода е важно. Като начало, децата са по-застрашени да се дехидратират, отколкото възрастните. Има няколко ключови неща, за които трябва да се внимава при бебета и деца, за да може да разпознаете признаците на дехидратация.

Това са:

 • По-малко урина – при бебета, което означава по-малко мокри пелени
 • Тъмно-жълта или кафява урина
 • Изглеждат бледи
 • Умора и летаргия
 • По-малко сълзи
 • Непрекъсната жажда
 • Потъмнели очи
 • Покрит или сух език, сухи устни и уста
 • Замаяност или разсеяност.

Тежката дехидратация е много по-сериозна и Кралската детска болница в Мелбърн изброява следните симптоми:

 • Силна жажда;
 • Бледи или потъмнели очи;
 • Липса на сълзи при плач;
 • Студени крайници – ръце и крака;
 • Учестено дишане и ускорен пулс;
 • Раздразнителност, сънливост.

Ако детето ви показва признаци на тежка дехидратация, незабавно потърсете лекарска помощ. Незабавно посетете личния си лекар или отидете до най-близкото болнично заведение.

Проблемът със захарните напитки

Освен очевидния риск от дехидратация, има още по-важна причина да изберете да давате вода на детето си вместо захарни напитки. А именно – вредни са! Според ново проучване на Университета в Мелбърн, изборът на сладки напитки може да увеличи риска от рак, независимо от възрастта. Изследването, наречено „Консумация на подсладени със захар и изкуствено подсладени безалкохолни напитки и риск от ракови заболявания, свързани със затлъстяването”, включва 35 000 австралийци, които са развили 3283 случая на ракови заболявания, свързани със затлъстяването.

Доц. Алисън Ходж казва: „Нашето проучване установи, че колкото повече захарни и безалкохолни напитки консумираха участниците в проучването, толкова по-голям е рискът от развитие на рак при тях. Такъв не е случаят с тези, които пият диетични безалкохолни напитки, което предполага, че захарта е ключов фактор. Изследването установява още, че по-младите консумират значително повече захари, отколкото по-възрастните хора.

Захарните напитки, включително и безалкохолните напитки, вече са известни като причина за затлъстяване, което значително увеличава риска от 13 вида рак. Нуждаем се от повече хора, за да разберем връзката и да преминем към приемането на поведе вода, смятат специалистите.

Ракът е само едно от хроничните заболявания, които са вследствие от консумацията на подсладени напитки. Други здравословни проблеми при децата в резултат на честото пиене на сладки напитки могат да включват затлъстяване, развалени зъби, липса на апетит, желание към по-пикантни храни и др.

Често срещано погрешно схващане сред родителите е, че плодовият сок е здравословен вариант. Но чаша ябълков сок може да съдържа до шест супени лъжици захар. Вместо това, насърчавайте децата да ядат пресни плодове и зеленчуци и да пият вода.

И така, какъв е най-добрият начин да се гарантира, че детето ви ще пие повече вода? Решението е лесно – система за филтриране на вода.

Blue Filters за цялата къща като здравословно решение

На децата е хубаво да се дава да пият вода, с ниско съдържание на натрий и флуор. За да постигнете това, ви трябва система за филтриране на водата.

Разумният избор, който може да направите, е Big Blue филтрираща система за цялата къща. Това е филтриращата система, предназначена за пречистване на питейна вода и вода за битови нужди за цялата къща. Благодарение на конфигурацията от филтри с подходящ дебит, системата подобрява качеството на водата в целия дом, предпазва водопроводната инсталация, а също така и уредите в кухнята и банята (пералня, съдомиялна машина, бойлер) срещу износване и възможни повреди.

Подходяща е за къща, вила, ресторант, заведение, производствен цех и много други. Използва се за цялостно пречистване и подобряване качеството на питейната вода в жилището. Системата включва комплект от сменяеми филтри.

Оставете коментар

Моля, бъдете учтиви. Благодарим Ви предварително.
Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *.

Фабриката на Bluefilters

Домашна система NL8

Система за пречистване на вода - мотаж под мивка.

Етикети

PVC тръби Филтри за вода - цени активен въглен активен въглен за пречистване на вода биофилтър вода диспенсъри за вода домашен филтър за вода жива и мъртва вода замърсяване замърсяване на водата замърсяване на водите кана за филтриране на вода кани за вода котлен камък обратна осмоза олово омекотител за вода омекотяване на вода омекотяване на водата питейна вода почистване на котлен камък пречистване на вода пречистване на водата пречистване на водите пречистване на отпадни води пречистване на отпадъчни води пречистване на питейна вода причини система за пречистване на вода системи за пречистване на вода системи за пречистване на питейна системи за пречистване на питейна вода сондажни помпи твърда вода филтри за баня филтри за вода филтри за душ филтри за питейна вода филтри за пречистване на вода филтрирана вода филтър за вода филтър за питейна вода филтър за пречистване на вода филтър с активен въглен за вода
Bluefilters България
ул. Георги Минчев 26 София, България 1505
Phone: +359879101043