Български | English

Кога да знаете, че не приемате достатъчно количество вода

Категории: Филтри за вода

За да разберете дали приемате достатъчно количество вода, то слушайте своето тяло и какво се опитва да ви подскаже.

Вода, вода, вода. Човек може да издържи много време без храна, но само няколко дни без вода. Без вода не може да съществуваме не само ние хората, но и нашата планета. И ние сме жадни непрекъснато, защото човешкото тяло е съставено от 60% вода! И тъй като питейната вода е от решаващо значение за оцеляването ни, то трябва да знаете, когато не пиете достатъчно.

Признаци, че не пиете достатъчно вода

Откъде да разберете, че не пиете достатъчно вода? Е, всъщност е съвсем просто… просто трябва да слушате онова, което се опитвам да ви каже тялото ви. Като например, тези 10 признаци, които ви подсказват, че не приемате достатъчно вода. Не ги подценявайте!

Жадни сте

Изглежда доста очевидно, нали? Но това означава, че вече сте доста дехидратирани. В идеалния случай трябва да пиете достатъчно вода, така че никога да не стигнете до момента, в който се чувствате жадни. За да избегнете това, може да си помогнете с различни начини – сложете бутилка вода до себе си на бюрото си и пийте често. Носете вода и когато сте навън. Сложете си филтър за пречистване на водата вкъщи, за да си гарантирате чиста питейна вода от чешмата. И всеки път, когато отивате до кухнята, изпивайте по една чаша вода от чешмата. Така няма как да останете жадни.

Урината е тъмно жълта или кафява

Тъмен цвят или жълт на урината (по-малко от 4-7 пъти на ден) е начин, който определено трябва разберете, че задържате течности, и има нещо нередно. Отделно, ако урината ви не е чиста или светложълта, определено не пиете достатъчно вода и също така сте по-податливи на инфекции на пикочните пътища, защото водата също така помага да се изчистят токсините и за да може бъбречната ви система да работи гладко.

Устата, кожата и очите са сухи

Дехидратацията се отразява не само на вътрешностите ви – тя също засяга и тялото ни, прави кожата ни суха и сърбяща, очите червени и възпалени, а устата – наистина суха. Ако не пиете достатъчно вода, може да имате проблеми и със сълзите.

Кожата се подпуква

Без достатъчно вода, токсините се натрупват върху и под кожата ни, което води до разнообразни кожни заболявания като акне, псориазис, екзема и обезцветяване. Ако не пиете достатъчно, не можете да се освободите от всички вътрешни и вътрешни токсини, което ви прави склонни към проблеми с кожата като запушени пори и обриви.

Чувство на летаргия

А когато пиете вода, доставяте кислород на клетките си. Това пък означава, че давате повече енергия на клетките си. А ако не пиете достатъчно вода, тялото се опитва да намери този кислород от другаде и да го достави на тялото ви чрез кръвта ви. Това основно забавя цялата ви система и ви кара да се чувствате още по-уморени, мрачни и направо летаргични.

Високо кръвно налягане

Когато не получавате достатъчно кислород от водата, трябва да си го набавите от кръвта, което не само ви кара да се чувствате уморени, но и забавя и сгъстява кръвния ви поток и увеличава съдържанието на натрий в кръвта. Всичко това води до причини за високо кръвно налягане, което пък причинява много други заболявания.

Запек

Когато останете хидратирани, храносмилателната ви система работи нормално. Ако не пиете достатъчно вода, трябва да използвате водата, от която червата се нуждаят за следващата стъпка на храносмилателния процес, което означава, че не могат да си вършат работата и стават много запушени.

Изпитване на постоянен глад

Много хора бъркат глада с жаждата. И вместо да пият вода, приемат храна. Затова, опитвайте се всеки път, когато сте гладна, да изпивате по една чаша вода. Така ще останете хидратирани, но и ще регулирате чувството си за глад. Така ще увеличите приема на вода, а ще намалите консумацията на храни и ще регулирате теглото си.

Болка в гърба и ставите

Човешкият хрущял е почти 80% вода, поради което питейната вода след тренировка е от съществено значение за поддържането на здрави кости и стави. Водата поддържа смазаните стави, което предпазва тялото ни по време на напрегнати дейности или неочаквано движение.

Главоболие и мигрена

Дехидратацията също засяга мозъчната тъкан, като я свива и се отдръпва от черепа. След това изпраща аларми към рецепторите за болка, които обграждат мозъка ни и това води до главоболие. И тъй като дехидратацията означава по-малко кръв и кислород, постъпващи в мозъка, това води до разширяване на кръвоносните съдове в мозъка и главоболие.

Лош дъх

Осъзнавате ли, че лошият дъх не е само знак за лоша хигиена на зъбите? Когато пиете вода, осигурявате влажност на устата си, а това помага да се измият частиците храна и бактериите, което от своя страна запазва дъха свеж.

Колко вода всъщност трябва да пие човек на ден?

Най-добрият начин да разберете колко трябва да пиете е да започнете с обичайната препоръка от 8 чаши вода на ден. Ако обаче извършвате много упражнения, кърмите или е изключително горещо, може да се наложи да пиете повече.

Най-лесният и евтин начин за увеличаване на приема на вода е да инвестирайте в система за домашен филтър за вода и качествена бутилка за вода за многократна употреба.

Защото, след като веднъж имате чиста филтрирана вода 24/7, при малка част от цената на бутилираната вода, достатъчно вода за пиене става абсолютно удоволствие.

Фирма Bluefilters Group е партньорство на фирми, специализирани в областта на технологиите за обработка на вода. Блуфилтърс Груп предлага на своите клиенти филтри за вода, системи за пречистване на вода, филтърни патрони и други аксесоари чрез широка мрежа от компании. Продуктите на Блуфилтърс са предназначени да осигуряват чиста питейна вода за хората по целия свят.

Благодарение на годините изследвания и развитие са създадени уникални и иновативни филтри за вода и системи за пречистване на вода. Иновативната ориентация на Блуфилтърс Груп позволява систематичното увеличаване на търговските модели и марки. Продуктите са сертифицирани от най-реномираните и признати Европейски институции (виж сертификати). Именно заради това, продуктите на Блуфилтърс гарантират, че Вие и Вашето семейство ще имате най-чистата, здравословна и вкусна питейна вода.

Фактът, че Блуфилтърс Груп е директен производител на системи за пречистване на вода позволява лесната адаптация към изискванията на клиентите, непрекъснатото подобряване на качеството на продуктите и следователно – най-доброто обслужване на нашите клиенти. Всичко това доказва отдадеността на Блуфилтърс Груп към това да осигурим достъп до здравословна и чиста вода на хората по целия свят.

Оставете коментар

Моля, бъдете учтиви. Благодарим Ви предварително.
Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *.

Фабриката на Bluefilters

Домашна система NL8

Система за пречистване на вода - мотаж под мивка.

Етикети

PVC тръби Софийска Вода Филтри за вода - цени активен въглен активен въглен за пречистване на вода биофилтър вода диспенсъри за вода домашен филтър за вода жива и мъртва вода замърсена вода замърсяване замърсяване на водата замърсяване на водите замърсяване на подземните води кана за филтриране на вода кани за вода обратна осмоза олово омекотител за вода омекотяване на вода омекотяване на водата питейна вода почистване на котлен камък пречистване на вода пречистване на водата пречистване на водите пречистване на отпадни води пречистване на отпадъчни води пречистване на питейна вода причини система за пречистване на вода системи за пречистване на вода системи за пречистване на питейна системи за пречистване на питейна вода твърда вода филтри за вода филтри за питейна вода филтри за пречистване на вода филтрирана вода филтър за вода филтър за питейна вода филтър за пречистване на вода филтър с активен въглен за вода чешмяна вода
Bluefilters България
ул. Георги Минчев 26 София, България 1505
Phone: +359879101043