Български | English

вода от хладилника

Митовете за филтрираната вода от хладилника

Категории: Филтри за вода

С развитието на новите технологии все по-често на пазара започват да навлизат иновативни продукти и стоки. Кой би си представял, че ще можем да си купим хладилник с дозатор за вода? Или че ще имаме студена питейна вода непрекъснато. Това вече е напълно възможно с хладилници с ледогенератори и диспенсъри за вода, които могат да бъдат намерете в почти всеки магазин за техника.

Дали обаче тази иновация ни помага, или пък не ни вреди?

Водата, която снабдява диспенсъра, обикновено идва от водопроводната мрежа, а знаем, че качеството й не е от най-добрите. Затова, за да имаме чиста питейна вода, ни трябва филтрирана вода. По този начин ще избегнем лошия вкус и мирис от охладената вода или кубчетата лед от хладилника. Но вградените в хладилниците филтри са нестандартни, което е предпоставка за по-високaта им цена.

С какво може да бъде заместен вградения филтър за хладилника? Вариантите са няколко – с външен филтър за хладилника или пък със система от филтри за пречистване на питейна вода.

Проверете качеството на водата от хладилника

вода от хладилника

Важно е да проверите качеството на филтрираната вода от филтъра на хладилника и да се вгледате много внимателно. Затова винаги проверявайте стойността на микрона – някои хладилни филтри се филтрират само до 5 микрона.

Какво означава това и какво всъщност е микрон?

Това е термин, използван за измерване на малки частици – микронът е една хилядна от милиметъра. За да добиете по-добра представа какво е микрон, то трябва да знаете, че човешкото око не може да види нищо по-малко от 30 микрона. Същевременно човешката коса е широка 75 микрона.

Като цяло – колкото по-малка е микронната оценка, толкова по-добър е водният филтър, тъй като той може да премахва по-малките частици. За да се отстранят евентуалните „кисти“ или вредни вещества, ще ви е необходим воден филтър, който премахва частиците до 0,5 микрона.

Друга проверка на качеството е да се уверите, че вашият хладилен филтър е сертифициран. И какво означава това? Че отговаря на стандартите и е тестван и проверен дали работи коректно.

Водата от хладилника не е достатъчна за нуждите ви

вода от хладилника

Обикновено хладилните филтри се използват за чаша филтрирана вода. Ако искате да използвате филтрирана вода за готвене, е много трудно да поставите по-голям съд – например, кана или тенджера, под филтъра на хладилника. Да не говорим, че дебитът обикновено е бавен, а това затруднява начина, по който можете да използвате филтъра.

Едно голямо семейство, което обича филтрирана вода и има нужда от повече от една чаша вода – или се нуждае от филтрирана вода за готвене, пълнене на чайника и измиване на зеленчуци, то филтърът за вода от хладилник няма да е най-добрият вариант за филтриране на вода за тях.

Филтрираната вода от хладилника излиза по-скъпо

Обикновено повечето филтри за вода за хладилник са малки и имат капацитет да издържат само 6 месеца. Така че, когато става въпрос за смяна на филтрите, ще ви се налага по-често, отколкото ако имате собствена система за филтриране на водата.

Замислете се за какво използвате филтрирана вода

Запитайте се за какво ще използвате филтъра си за хладилник? Ако ще го използвате само за да си налеете студена чаша филтрирана вода, тогава филтърът за хладилника ще ви свърши страхотна работа. Но ако искате да използвате филтрирана вода за всички ваши нужди в кухнята, тогава филтърът за вода ще е по-удобен вариант, а и доста по-икономически ефективен начин. Трудно е да поставите тенджера под филтъра на хладилника или чайник, нали?

Затова ви съветваме, ако искате да обновите вашата кухня и искате да закупите качествен филтър за вода, то инвестирайте във филтър за вода за всички ваши нужди в дома и кухнята.

Оставете коментар

Моля, бъдете учтиви. Благодарим Ви предварително.
Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *.

Фабриката на Bluefilters

Домашна система NL8

Система за пречистване на вода - мотаж под мивка.

Етикети

PVC тръби Филтри за вода - цени активен въглен активен въглен за пречистване на вода биофилтър вода диспенсъри за вода домашен филтър за вода жива и мъртва вода замърсяване замърсяване на водата замърсяване на водите кана за филтриране на вода кани за вода котлен камък обратна осмоза олово омекотител за вода омекотяване на вода омекотяване на водата питейна вода почистване на котлен камък пречистване на вода пречистване на водата пречистване на водите пречистване на отпадни води пречистване на отпадъчни води пречистване на питейна вода причини система за пречистване на вода системи за пречистване на вода системи за пречистване на питейна системи за пречистване на питейна вода сондажни помпи твърда вода филтри за баня филтри за вода филтри за душ филтри за питейна вода филтри за пречистване на вода филтрирана вода филтър за вода филтър за питейна вода филтър за пречистване на вода филтър с активен въглен за вода
Bluefilters България
ул. Георги Минчев 26 София, България 1505
Phone: +359879101043