Български | English

Опростено обяснение как работят филтрите за вода

Категории: Филтри за вода

Кокосови орехи и филтри за вода… Изненадваща комбинация – не мислите ли? На много картички, рекламиращи почивка на екзотичен остров, може да се видят хора, които пият чиста вода, полегнали на бял кристален пясък под палмови дървета, които се люшкат от бриза.

Но това не е връзката… връзката между кокосовите орехи и филтрите за вода е по-изненадваща, отколкото си мислите…

Всъщност, вътрешността на водния филтър е направена, подобно на кокосова обвивка (с въглерод и след това почистен с пара). Т.е., подобно на кокосовия орех, който осигурява чиста течност, и филтрите за вода пречистват водата в тях.

Всъщност има два етапа на филтрация на вода – механична и химична филтрация.

Механична филтрация

За да обясним най-добре този процес, трябва да разгледаме различните размери на частиците в нашата чешмяна вода. Тези частици могат да бъдат неща като утайка, ръжда и кисти. Една единична частица е известна в размера си със своя рейтинг micron (микрон) – колкото по-ниска е стойността на микрона, толкова по-малка е частицата. Филтърът за вода се филтрира до 1 микрона, той филтрира много фино водата от чешмата и произвежда филтрирана вода с много високо качество, подобно, ако не и по-добре от бутилираната вода. Първият етап е да улови тези частици с нещо, наречено бариера на частиците.

Оставете коментар

Моля, бъдете учтиви. Благодарим Ви предварително.
Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *.

Фабриката на Bluefilters

Домашна система NL8

Система за пречистване на вода - мотаж под мивка.

Етикети

PVC тръби Филтри за вода - цени активен въглен активен въглен за пречистване на вода биофилтър вода диспенсъри за вода домашен филтър за вода жива и мъртва вода замърсяване замърсяване на водата замърсяване на водите кана за филтриране на вода кани за вода котлен камък обратна осмоза олово омекотител за вода омекотяване на вода омекотяване на водата питейна вода почистване на котлен камък пречистване на вода пречистване на водата пречистване на водите пречистване на отпадни води пречистване на отпадъчни води пречистване на питейна вода причини система за пречистване на вода системи за пречистване на вода системи за пречистване на питейна системи за пречистване на питейна вода сондажни помпи твърда вода филтри за баня филтри за вода филтри за душ филтри за питейна вода филтри за пречистване на вода филтрирана вода филтър за вода филтър за питейна вода филтър за пречистване на вода филтър с активен въглен за вода
Bluefilters България
ул. Георги Минчев 26 София, България 1505
Phone: +359879101043