Български | English

Топ 20 причини, поради които трябва да филтрирате питейната си вода сега

Категории: Филтри за вода

Безопасността на вашето семейство не е само ваша отговорност. Това трябва да бъде един от най-големите ви приоритети в живота. Според проучванията всяка заразена питейна вода разболява всяка година 1,1 милиона души.

Искате да сте сигурни, че членовете на вашето семейство са защитени от различни рискове за здравето?

Опасностите могат да дойдат от различни източници, така че трябва да бъдете бдителни през цялото време. Докато се стремите да предпазите семейството си, трябва да сте наясно, че някои от главните виновници, които са причина за много сериозни рискове за здравето, вероятно ще достигнат до вашия дом през чешмяната вода. Достъпът до чиста вода е от решаващо значение за всяко семейство. Ние всички се нуждаем от вода за пиене, готвене и за други цели – като къпане или миене. Чистата вода не само прави живота по-лесен. Също така запазва човешкото здраве.

Проблемът тук, разбира се, е, че водата от чешмата невинаги е чиста и годна за пиене. Може да изглежда чиста на външен вид, но имайте предвид, че водата от чешмата се движи по тръбопроводите, преди да стигне до дома ви. По този начин може да съдържа много замърсители по пътя, докато стигне до вас. Може да съдържа бактерии, хлор, флуорни съединения, олово, живак, пестициди и отпадъчни частици.

Затова консумацията на замърсена вода може да доведе до сериозни здравни проблеми и понякога резултатите могат да бъдат смъртоносни. Но в днешно време има много от продуктите, които се предлагат на пазара, с които може да си осигурите чиста питейна вода. Вече можете да си купите почти отвсякъде пречистена вода, дестилирана вода или изворна вода в бутилка. Разбира се, можете да си поставите и филтър за вода и по този начин да имате достъп до филтрирана вода вкъщи.

Но какво е филтрирана вода? По принцип е същата вода от кранчето, но по-добра и по-здравословна.

С използването на добра система за филтриране на питейна вода, водата се пречиства чрез премахване на бактерии, пестициди и други ненужни елементи, без да се жертва качеството й. Много експерти я смятат за по-добра, по-здравословна алтернатива на бутилираната вода.

Ето 20 причини, поради които трябва да филтрирате питейната си вода сега:

1. Премахва се хлора

Във водата в басейните се слага хлор, за да се третира и пречиства. Но водата в плувния басейн не е предназначена за пиене, тъй като хлорът е вреден за хората. Независимо от това, в някои страни в чешмяната вода е възможно да се съдържа малко хлор, така че е най-добре да се филтрира.

2. Оловото се елиминира

Излагането на олово се намалява значително, защото филтрите незабавно го премахват. По този начин ще можете да избегнете заболявания, причинени от това токсично вещество. Експертите дори сочат, че оловото е една от основните причини за проблеми с ученето сред децата, така че е най-добре да филтрирате питейната си вода, ако имате деца. Разбира се, в България в чешмяната вода няма олово, но все пак е добре да я пречиствате, преди да я пиете.

3. Спестявате от разходи за вода

Можете също така да спестите, тъй като вече няма да се налага да купувате скъпа бутилирана вода. Представете си колко пари можете да спестите само за една година?

4. Ще помогнете на околната среда

Пиенето на бутилирана вода означава, че си купувате редовно пластмасови бутилки с вода. И след това изхвърляте бутилките. Дори и ако ги рециклират, все още има опасност за околната среда. Когато използвате филтър за вода, няма да се налага да купувате бутилки за вода и да ги изхвърляте след това, нали?

5. Намалява рисковете от развитие на рак

В някои страни във водата може да има хлор, а хлорът носи потенциални рискове от развитие на рак. При употреба на филтрирана вода хлорът и други хлорни продукти ще бъдат отстранени, и вие, и вашето семейство ще бъдете защитени от различни видове рак, като рак на гърдата, рак на пикочния мехур, рак на дебелото черво, рак на ректума и др.

6. Запазва качеството на водата

Тъй като отстранявате замърсителите във водата, това означава, че в течността има по-малко разпад. По този начин се запазва качеството на водата и тя не губи така необходимите за организма вещества. Благодарение на филтрирането, вредните вещества във водата биват отстранени.

7. Намалете разходите, свързани с медицинската помощ

Тъй като вашата вода е по-безопасна и семейството ви пие здравословна вода, ще харчите по-малко за лекарства, предписани за болести, предавани по вода. Елиминирането на един от начините на заболяване може да ви помогне да не се разболявате.

Оставете коментар

Моля, бъдете учтиви. Благодарим Ви предварително.
Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *.

Фабриката на Bluefilters

Домашна система NL8

Система за пречистване на вода - мотаж под мивка.

Етикети

PVC тръби Софийска Вода Филтри за вода - цени активен въглен активен въглен за пречистване на вода биофилтър вода диспенсъри за вода домашен филтър за вода жива и мъртва вода замърсена вода замърсяване замърсяване на водата замърсяване на водите замърсяване на подземните води кана за филтриране на вода кани за вода обратна осмоза олово омекотител за вода омекотяване на вода омекотяване на водата питейна вода почистване на котлен камък пречистване на вода пречистване на водата пречистване на водите пречистване на отпадни води пречистване на отпадъчни води пречистване на питейна вода причини система за пречистване на вода системи за пречистване на вода системи за пречистване на питейна системи за пречистване на питейна вода твърда вода филтри за вода филтри за питейна вода филтри за пречистване на вода филтрирана вода филтър за вода филтър за питейна вода филтър за пречистване на вода филтър с активен въглен за вода чешмяна вода
Bluefilters България
ул. Георги Минчев 26 София, България 1505
Phone: +359879101043