Български | English

5 вреди от киселинната вода

Категории: Филтри за вода

Ако някога сте искали да научите повече за киселинната вода и какво би могла да направи тя за тялото или за дома ви, вие сте попаднали на правилното място. В тази статия ще ви помогнем да разберете по-добре какво е киселинна вода и най-важното – какви неблагоприятни ефекти може да има за ежедневието ви. По-долу сме събрали информация, която да ви помогне да разберете какво може да се случи с тялото ви, ако продължите да използвате киселинна вода.

Как да разберем, че водата ни е киселинна?

Киселинна вода е всяка вода, чието рН е по-малко от 7. 7 – по скалата на рН се счита за неутрална, нито кисела, нито алкална. Затова е по-добре да консумирате вода дори с малко над 7, защото това означава, че водата е алкална. Въпреки че алкалната вода също не е перфектният вариант, все пак е по-добре, отколкото от киселинната вода.

Ако искате да тествате сами киселинността на водата, която пиете, то ви трябва рН тестер за вода. Може да го използвате дори в домашни условия и благодарение на теста, ще разберете много за качеството на водата.

киселинна вода

Отрицателни въздействия на киселинната вода

Много е важно да се разбере връзката между киселинната вода и различните начини, по които бихте могли да използвате тази вода. В някои случаи този тип вода не може да причини сериозни проблеми, но в други случаи може да забележите някои сериозни странични ефекти от употребата й.

1. Вредата от пиене на киселинна вода

Когато пиете киселинна вода, вие се излагате на много повече тежки метали, отколкото ако консумирате филтрирана вода. Киселинната вода много често причинява корозията на тръбите на канализацията, което от своя страна означава, че тежките метали, присъстващи в тръбите, ще достигнат и до водоснабдяването. Става въпрос за метали като олово, желязо, цинк и мед и др. Сигурни сме, че не искате да излагате тялото си, на който и да е от тези метали, защото може да рискувате да се отровите или да се разболеете.

2. Вредата от готвенето с киселинна вода

Ако няма как да се сдобиете с филтър за вода, с който да пречиствате водата, която консумирате, то добра практика е да преварявате водата, която ще използвате, дори и когато готвите. Това е добър начин да се отървете от много замърсители, които присъстват във водата. Въпреки това, тя не е идеално чиста и все още има шанс да бъдете изложени на вещества, които не искате. Да не забравяме, че няма как да измиваме плодовете и зеленчуците с преварена вода, нали? За тази цел е добра идея да се постави филтър за мивка или филтър за цялата къща за водата, с която се готви.

3. Вредата от къпането с киселинна вода

Тъй като киселинната вода е по-вероятно да бъде замърсена със замърсители, те достигат и до вашата баня – с ваната, която си взимате, душа и течащата вода, с която се къпете. Колкото по-дълго сте изложени на вещества като тези във водоснабдяването, толкова по-вероятно е да видите отрицателни резултати върху себе си. Може да забележите обриви по кожата ви, ако замърсителите са много сериозни и може да забележите, че кожата на тялото ви се обезцветява или напротив, се оцветява от отлаганията на тези вещества.

киселинна вода

4. Вредата от измиване на косата и лицето с киселинна вода

Това е единствената ситуация, в която всъщност може да искате да използвате киселинна вода. Добре известно е, че киселинната вода има естествено стягащ ефект и може да бъде чудесна за измиване на лицето ви. Все пак, не стойте твърде дълго под киселинната вода, а си мийте лицето с пречистена с филтър вода. Това важи и за косата ви – ако продължително време я миете с киселинна вода, след известно време може да започне да става тънка и да изглежда увредена.

5. Вредата от миенето на зъбите с киселинна вода

Миенето на зъбите с киселинна вода ще насърчи растежа на бактериите в повечето случаи. Ето защо, много хора препоръчват вместо това да мият зъбите си с алкална вода. Алкалната вода неутрализира присъстващата в устата киселина, която може да доведе до образуване на кухини, докато киселинната вода кара киселината да работи и може да ви образува и повече кариес в дългосрочен план. Същото важи и за вашите венци. Ако искате да сте сигурни, че вашите зъби получават най-добрата грижа, която могат да получат, опитайте вместо това с четка с алкална вода.

Оставете коментар

Моля, бъдете учтиви. Благодарим Ви предварително.
Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *.

Фабриката на Bluefilters

Домашна система NL8

Система за пречистване на вода - мотаж под мивка.

Етикети

PVC тръби Софийска Вода Филтри за вода - цени активен въглен активен въглен за пречистване на вода биофилтър вода диспенсъри за вода домашен филтър за вода жива и мъртва вода замърсяване замърсяване на водата замърсяване на водите кана за филтриране на вода кани за вода котлен камък обратна осмоза олово омекотител за вода омекотяване на вода омекотяване на водата питейна вода почистване на котлен камък пречистване на вода пречистване на водата пречистване на водите пречистване на отпадни води пречистване на отпадъчни води пречистване на питейна вода причини система за пречистване на вода системи за пречистване на вода системи за пречистване на питейна системи за пречистване на питейна вода твърда вода филтри за баня филтри за вода филтри за питейна вода филтри за пречистване на вода филтрирана вода филтър за вода филтър за питейна вода филтър за пречистване на вода филтър с активен въглен за вода чешмяна вода
Bluefilters България
ул. Георги Минчев 26 София, България 1505
Phone: +359879101043