Български | English

Има ли смисъл от йонизаторите за алкална вода?

Категории: Филтри за вода

Все повече са документираните ползи от алкалната, жива вода и все повече хора търсят начини да я получат. Йонизаторите представляват система за пречистване на водата, като се променя заряда й.

Има ли смисъл от йонизаторите за алкална вода?

При пиене на обикновена питейна вода, организмът изразходва огромно количество енергия, за да намали рН. Водата е положително заредена и при проникване в тъканите тя отнема отрицателните електрони от клетките и тъканите. В резултат на това, клетките постепенно губят електрическия си заряд, биологичните структури на организма се подлагат на окислително разрушаване, организмът се износва и остарява. Когато водата преминава през йонизаторите за алкална вода, повърхностното й напрежение намалява, и тя се сдобива с алкални свойства, т.е. тя придобива възстановителни, антиоксидантни свойства. Водата с такива характеристики лесно прониква в клетките, без организмът да изразходва излишна енергия и не отнема, а дава електрони, като по този начин зарежда организма и спомага за поддържането на алкалния баланс. Освен това, като дава електрони, тя неутрализира свободните радикали.

Какво представлява йонизаторът за вода?

Йонизаторът  е система за обработка на водата чрез променяне на йонния й състав.  Известно е, че това влияе на много замърсявания и организми, които се намират в някои водоизточници. Промяната на йонния заряд във водата  е за предпочитане – достатъчно е да се използва само въглероден филтър за отстраняване на замърсителите. Много системи за филтриране на водата с йонизатор имат регулируеми нива на рН, за да променят водата и  да я направят с по-ниски киселинни и по-високи алкални нива.

Алкалните йонизатори на вода са машини, които обикновено са достатъчно малки, за да могат да се поставят на кухненския плот или под мивката. Обикновената чешмяна вода се влива в системата и преминава през серия от процеси, в резултат на които придобива алкални свойства.

Начин на действие

Основните функции, които ви трябват, ако сте решили да се сдобиете с йонизатор за вода, са следните: да може да регулира нивата на pH, да е лесен за поставяне и работа, да не е скъп и др.

Регулиране на нивата на рH

Ако искате водата да е с по-ниски киселинни нива, то най-добрият вариант е поставянето на йонизатор за вода с дисплей, с регулируеми нива на рН. След като водата се филтрира, можете да проверите отново нивата.

Лесен за поставяне

Независимо дали алкалният йонизатор за вода седи върху кухненския плот или е поставен под мивката, то е важно колко усилия ще са ви необходими да го поставите правилно.

Добра цена

Къде можете да намерите йонизатор за вода на най-добра цена? Разбира се, в интернет – онлайн можете да сравнявате не само цените, но можете да прочетете какво са казали други потребители, които вече са работили с продукта.

Заслужава ли си закупуването на йонизатор?

При закупуване на йонизатор за алкална вода непременно трябва да се обърне внимание на материала, от който са направени електродите. Някои производители използват стоманени платки – тези устройства са с къс живот. Има устройства със стоманени платки, покрити със слой от сребро, това е по-добре, но все още не е гаранция за дългосрочна употреба. Много добър избор са устройства с титанови плочи. Тези електроди са изключително трайни. Най-добрите и най-надеждните йонизатори за вода са с титаново-платинени електроди. Това е и най-скъпата част на устройството. Платиненият слой гарантира максимална хигиена, а титановият осигурява изключително дълъг живот на йонизатора, минимум 20 години.

Друго много важно при избора е показателят окислително-редукционен потенциал ORP. Той трябва да бъде възможно най-нисък (от -400mV до -500mV) при запазване на най-високо рН (9,5 – 10,0). Качеството на произвежданата вода зависи не само от материала на електродите, а и от техния размер. Производителите обикновено обявят броя на електродите, а те могат да бъдат с различни по големина размери.

Системи за пречистване на вода

Пречистването на водата с обратна осмоза е процес, при който разтворените неорганични твърди вещества (като соли) се отстраняват от разтвор (като вода). Това включва процес на филтриране, за да се произведе чиста вода. Ултра финна мембрана изхвърля примесите от водата и ги филтрира. По този начин се елиминират приблизително 98% от всички разтворени примеси, тежки метали, соли, вируси, бактерии, флуор и хлор,  мирис и химикали, които са били във водата. Този начин на пречистване на водата се използва най-често от компаниите за бутилирана вода и при производство на системи за домашно ползване. За разлика от йонизираната алкална вода, водата получена чрез обратна осмоза е толкова чиста, че при допира си с въздуха се окислява. Най-добрите системи с обратна осмоза притежават и филтър за алкализиране на водата.

Начини за получаване на жива вода

Знаете ли за съществуването на специална, лековита вода, наричана „жива” вода. Такава вода не може да купите никъде и за никакви пари. Тя лекува, съживява, подмладява. Ето как да получите жива вода в домашни условия:

В съд сложете вода. Поставете го в камерата за 4-5 часа. За това време по стените на съда и по повърхността ще се образува лед. Водата се излива в друг съд, а ледът се изхвърля. Новият съд с водата се слага отново в камерата. Престоява там, докато 2/3 от водата замръзне. Незамръзналата вода се излива – това е лека вода, която съдържа много примеси и е вредна. Ледът, който остава в съда, е замръзнала жива вода, разтопете го и пийте. Обикновено за приготвяне на 1 литър жива вода, е необходимо около 4-5 литра обикновена вода (най-добре от чешмата, но не минерална). Лечебните свойства на тази вода са най-силни до 7 часа след приготвянето й.

Какви са вашите нужди?

Воден йонизатор срещу бутилирана вода: за добро здраве, трябва да пиете вода, която съдържа полезен минерал. Проучванията показват, че пиенето на минерална вода значително подобрява здравето на сърцето и помага за поддържането на здрави кости. Можете да намерите минерална вода и дори алкална минерална вода в магазините на добра цена. Но йонизаторът за вода е по-изгоден в сравнение с цената на бутилираната минерална вода. Ако купите йонизатор за вода, сумата, която ще спестите от бутилирана вода, лесно ще компенсира разходите, които сте похарчили за йонизатор за две или по-малко години.

Две изследвания, направени в Монтанския държавен университет, документират, че алкалната вода, богата на минерален хидроксид, хидратира по-добре от обикновена вода или дори от минерална вода. Процесът, използван от йонизатора на вода, превръща минералните карбонати в чешмяна вода в минерални хидроокиси, които правят алкалната вода по-лесно да абсорбира и подобрява хидратацията.

 5,633 total views,  2 views today

Оставете коментар

Моля, бъдете учтиви. Благодарим Ви предварително.
Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *.

Фабриката на Bluefilters

Домашна система NL8

Система за пречистване на вода - мотаж под мивка.

Етикети

PVC тръби Софийска Вода Филтри за вода - цени активен въглен активен въглен за пречистване на вода биофилтър вода диспенсъри за вода домашен филтър за вода жива и мъртва вода замърсена вода замърсяване замърсяване на водата замърсяване на водите замърсяване на подземните води кана за филтриране на вода кани за вода обратна осмоза олово омекотител за вода омекотяване на вода омекотяване на водата питейна вода почистване на котлен камък пречистване на вода пречистване на водата пречистване на водите пречистване на отпадни води пречистване на отпадъчни води пречистване на питейна вода причини система за пречистване на вода системи за пречистване на вода системи за пречистване на питейна системи за пречистване на питейна вода твърда вода филтри за вода филтри за питейна вода филтри за пречистване на вода филтрирана вода филтър за вода филтър за питейна вода филтър за пречистване на вода филтър с активен въглен за вода чешмяна вода
Bluefilters България
ул. Георги Минчев 26 София, България 1505
Phone: +359879101043