Български | English

Как филтрите за вода спасяват милиони хора по света

Категории: Филтри за вода

Чешмяната вода крие много рискове, но бъде ли филтрирана е дори по-добър вариант от бутилираната. Филтрите са важни за нашето здраве, домакинска работа, готвене, коса и кожа. Използването на филтрирана вода носи редица плюсове.

Филтрите за вода – помощници в ежедневието

Чистата вода е от съществено значение за живота. Трябва ни да пием вода всеки ден. И е от съществено значение за готвенето. Добър помощник в ежедневието ни са филтрите за вода. И ако искате да сте сигурни, че вие и семейството ви имате достъп до чиста питейна вода всеки ден, то филтрите за вода са решението.

Рискове, които крие чешмяната вода

Какво има в течащата ви вода? Водата от чешмата е безопасна на много места, но това не означава, че това е така навсякъде. Рисковете, които крие чешмяната вода, не са малко. Всъщност, в зависимост от това къде живеете, може да поемате заедно с водата, която пиете, и много бактерии, химикали и отломки, които се носят във водната система.

Сред рисковете, които се крият във водата от чешмата, е хлорът. Той се добавя във водата, за да я направи безопасна, защото неговата токсичност убива бактериите и микробите, които в противен случай биха ви разболели. Въпреки това не искате да пиете хлор, нали? Затова е добре да използвате филтри за вода, които да филтрират хлорираната вода.

Освен хлор, много градове добавят флуорид към водата си като мярка за обществено здраве. Но не всеки има нужда от допълнителен флуорид. Въпреки че флуоридът, добавен във водата, няма да ви навреди, все пак можете да изберете да го филтрирате.

Оловото е друг замърсител, който може да се появи във вашата чешмяна вода. Старите тръби, мерките за спестяване на разходи и пренебрегването на общественото здраве могат да доведат до нивата на олово, които надхвърлят разрешените граници. Затова филтрацията на водата е най-добрият начин да защитите водата си, независимо къде живеете.

Нитратите се образуват естествено, когато азотът се комбинира с кислород. Всъщност, нитратът естествено се образува на повърхността, особено в подпочвените води и кладенците. Въпреки това, когато нитратът достигне високи нива, той може да бъде опасен, особено за бременни жени и деца. Ако живеете в селски район и получавате водата от кладенец или собствен водоизточник, трябва да проверявате водата поне веднъж годишно, за да сте сигурни, че качеството на водата ви не се е променило. Продължете да го тествате, дори когато сте закупили система за филтриране на водата. Нитратите могат да бъдат отстранени чрез методи за дестилация и филтриране на водата.

Бактерии, вируси

С инсталирана система за филтриране на водата питейната вода е по-чиста. Системата за филтриране премахва бактерии, вируси, мухъл или гъбички. Филтрите ще премахнат повечето опасни замърсители като бактерии.

Твърда вода

Твърдата вода съдържа различни минерали като калций и магнезий. Всеки има нужда от определено количество от тях. Калцият например е добър, за да сте сигурни, че костите ви са здрави, а магнезият ще помогне на тялото ви да обработва мазнините и протеините. Въпреки това, всички знаем, че нещата трябва да се приемат с умереност и ако сте изложени на риск, това може да ви причини здравословни проблеми като умора, повръщане или диария.

Химикали

Проблемът е, че повечето от нас нямат представа за химикалите и замърсителите във водата. Приблизително 85% от населението използва водопроводна мрежа, която е свързана с над 300 замърсители, много от които са с неизвестни дългосрочни ефекти и повече от половината от които дори не са регулирани. Добавете към това и химикалите като хлор, флуорид, арсен и олово и ситуацията с питейната ни вода никак не е розова. Защото тези химикали могат да бъдат вредни за здравето.

Как филтрите допринасят за нашето ежедневно удобство?

Водата може да бъде замърсена от различни източници. Разрушаването на канализационните тръби, изхвърлянето и оттичането може да доведе до загуба на достъп до чиста вода. Наличието на филтрираща система предпазва дома ви от загуба на достъп до вода.

Здравословни предимства на филтрираната вода

Питейната, чиста, филтрирана вода предпазва тялото от заболяване и води до цялостно по-добро здраве. Водните филтри намаляват риска от стомашно-чревни заболявания с повече от 33%. Раковите заболявания на пикочния мехур и рак на дебелото черво намаляват при консумация на филтрирана вода.

Спомага загубата на тегло

Хората, които пият вода, преминала през филтри, отслабват по-бързо и лесно, тъй като филтрираната вода спомага за загубата на тегло.

Хидратира кожата

Филтрираната вода е по-добра за кожата. Нефилтрираната вода, която съдържа хлор и други химикали, може да предизвика дразнене на кожата и да причини зачервяване. Нефилтрираната вода също може да съдържа бактерии и други организми, които могат да раздразнят кожата. Минералите във водата могат да причинят запушване на порите на кожата. Това води до черни точки и акне.

По-добра за бебета и деца

Пиенето на чиста вода е особено важно за децата. Водните филтри осигуряват най-здравословната вода за развиващите се имунни системи на децата.

Усилва имунната система и намаля риска от сериозни болести

Водните филтри значително намаляват риска от рак на ректума, рак на дебелото черво и рак на пикочния мехур чрез отстраняване на хлора от питейната вода.

Домакинска работа и ежедневие

Филтрите за вода осигуряват чиста вода за готвене, както и за пиене. Филтрираната вода по-добре почиства дрехите и съдовете.

Филтрираната вода почиства дрехи и чинии по-добре

Нефилтрираната вода има минерали в нея, които могат да предизвикат реакция с почистващи препарати. Твърдите вещества, като сапунена утайка и остатъци, се натрупват върху дрехите и съдовете. Това може да направи облеклото и дрехите груби, а цветовете – да избледнеят.

Хидратира кожата и косата при къпане

Ако използвате филтри за вода, то вашата вода ще хидратира кожата ви и косата при къпане. Всеки знае ефекта на твърдата вода, когато си вземе душ – чувството, че все едно не сте си измили косата. А след душ кожата ви е опъната и суха.

По-добра на вкус

Водните филтри осигуряват по-добър вкус и по-добра миризма на питейната вода чрез премахване на хлора и бактериалните замърсители. Едно от най-големите оплаквания за чешмяната вода е лошият вкус и мирис. Бутилираната вода може да изглежда като по-добър вариант, но скоро ще разберете, че по-добрият вкус на филтрираната вода може да е най-голямото предимство на водните филтри.

Плюсове за околната среда

Достъпът до безопасна вода по всяко време означава, че не е нужно да се притеснявате за редовно закупуване на бутилки вода. А ако купувате по-малко бутилки вода, ще намалите броя на пластмасовите бутилки, които се изхвърлят в околната среда. Така филтрите за пречистване на вода ни помагат в ежедневието, пазейки и природата и околната среда.

Използването на филтри спестява разходи

Филтрацията на водата спестява пари. Не е необходимо да купувате и носите вода всеки ден, тъй като може да пиете филтрирана вода с отлично качество в къщи.

 1,460 total views,  1 views today

Оставете коментар

Моля, бъдете учтиви. Благодарим Ви предварително.
Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *.

Фабриката на Bluefilters

Домашна система NL8

Система за пречистване на вода - мотаж под мивка.

Етикети

PVC тръби Софийска Вода Филтри за вода - цени активен въглен активен въглен за пречистване на вода биофилтър вода диспенсъри за вода домашен филтър за вода жива и мъртва вода замърсена вода замърсяване замърсяване на водата замърсяване на водите замърсяване на подземните води кана за филтриране на вода кани за вода обратна осмоза олово омекотител за вода омекотяване на вода омекотяване на водата питейна вода почистване на котлен камък пречистване на вода пречистване на водата пречистване на водите пречистване на отпадни води пречистване на отпадъчни води пречистване на питейна вода причини система за пречистване на вода системи за пречистване на вода системи за пречистване на питейна системи за пречистване на питейна вода твърда вода филтри за вода филтри за питейна вода филтри за пречистване на вода филтрирана вода филтър за вода филтър за питейна вода филтър за пречистване на вода филтър с активен въглен за вода чешмяна вода
Bluefilters България
ул. Георги Минчев 26 София, България 1505
Phone: +359879101043