Български | English

Предимства на домашните филтри за вода под мивката

Категории: Филтри за вода

Много са причините, поради които водата, която достига до нас у дома днес не е много чиста. За щастие, обаче има начин за пречистване на водата, който е ефективен и икономичен и също така много лесен за монтаж, поддръжка и използване – това е филтрирането на вода с филтри, монтирани под мивката.

Предимства на филтрите за вода под мивката

Има различни начини за пречистване на водата. Филтрите за вода под мивката са един от тези варианти. Този тип филтрация си има своите предимства и недостатъци. Като основно предимство може да се отбележи факта, че филтърът е под мивката и не се вижда. Така няма обемни филтри или гърнета, които да стърчат и да се виждат. По този начин кухнята ви ще изглежда перфектно и нищо не се забелязва. Друго предимство е, че филтрите за вода под мивката са по-икономични, например от филтриращите кани за вода. Удобство е и лесната им поддръжка.

Замърсителите на водата у дома

Но от какво всъщност трябва да пречистите водата? Това е важен въпрос, който трябва да бъде изяснен, преди да си поставите филтър за вода под мивката. Както всички знаем, водата, която се доставя по водопроводите, не е особено чиста. Тя съдържа мръсотии като котлен камък, хлор, бактерии, различни вируси. Много често, когато пуснем водата от чешмата започва да тече мътна и ръждива вода. Това е вследствие на ръждата и тинята, която се отлага в тръбите, по които тече водата.

Хлор и котлен камък

Ако питейната вода, която ви доставят от водопреносната мрежа, е мека, то тя не съдържа или е с много ниско съдържание на калциеви и магнезиеви йони. Това пък от своя страна не предизвиква образуване на котлен камък.

Бактерии и вируси

За наличието на бактерии и вируси в чешмяната вода няма как да се отрече. Те се пренасят през тръбите и каналите. Водата е живот, но тя може да е смъртно опасна за човешкия организъм, ако в нея са се настанали заразни бактерии.

Ръжда и тиня

Ръждата и тинята в канализацията водят до доста неприятна гледка, когато пуснем водата от кранчето. Тя започва да придобива странен кафеникав цвят и миризма. Това, разбира се, води до ситуация, в която водата става негодна за пиене, дори и опасна.

Устройство на домашните филтри за под мивката

Всички домакински филтри за вода под мивката са с единична конзола, която съдържа няколко филтърни секции за различни цели. По този начин пречистването на водата в такива устройства се извършва на етапи. Броят на филтърните елементи, в зависимост от модела, може да е различен.

Системата от филтри за вода под мивката може да включва следните модули:

Механичен филтър за почистване Почиства водата от механични примеси, като:

  • пясък;
  • ръжда;
  • твърди частици;
  • речна кал и тиня;
  • микроорганизми и др.,
Филтриране с активен въглен Почиства водата от следните примеси:

  • хлор;
  • органични съединения;
  • тежки метали;
  • въглеводороди.
Омекотители Съдържат пълнители от йонообменни смоли, които отстраняват твърдостта и желязото  от водата.
Филтри за обратна осмоза Те имат най-висока степен на филтрация, така че водата се пречиства дори от вируси и бактерии.

Механично филтриране

Става дума за филтри, които премахват механичните примеси във водата – пясък, ръжда, тиня. Обикновено са снабдени с филтърна материя или филтърен патрон и прозрачна чаша, през която да може да се наблюдава степента на замърсеност на филтъра. Напоследък се използват и филтри с предварително центробежно филтриране. Препоръчва се пропускателната способност  на филтрите за домашно ползване да бъде между 25 и 100 микрометра.

Филтриране чрез йонизатори или въглеродни сорбенти

Обработката на вода с активен въглен се прави с цел по-добър вкус на водата, премахване на миризми, хлор, озон и др. Възможно е запълване на контейнера, освен с активен въглен и с полифосфати, но и с други продукти за обработка на вода. Активният въглен може да бъде доставян в кутии.

Дезинфекция и омекотяване на водата

Омекотената вода удължава живота на домакинските уреди и намалява сметките за ремонт, поправка или замяна. Минералите (калций и магнезий), които оставят петна по вани, душ кабини, мивки, чайници и др. се премахват напълно от водата. Омекотената вода намалява вероятността от кожни реакции и възпаления. Питейната вода е с по-добър вкус.

Предимствата на филтрите за под мивката

Висока ефективност и степен на пречистване

Важно е да се уверите, че винаги пиете чиста вода, но е също толкова важно да се уверите, че и готвите с чиста вода. С филтриращ уред за под мивка, цялата вода, която излиза от крана на вашата кухня, ще бъде здравословна и безопасна за използване.

Лесна инсталация и поддръжка

Как се инсталира филтър за вода под мивката? Лесно! Филтърът е свързан към водопроводната мрежа директно под мивката. Инсталационният процес е съвсем прост и лесен и дори човек, който е лаик и не се занимава професионално с ВиК, може да се справи.

Икономични – по-ниска цена

Много хора смятат, че филтрите за вода под мивката са прекалено скъпи, за да си ги поставят. Но имайте предвид, че каните, които пречистват водата, не са по-евтин вариант. Напротив!

Пестене на пространство

Като основно предимство на филтрите за пречистване на вода под мивката е, че те пестят пространство. А в днешно време това е от особено значение.

Лесни за използване

Плюс това са лесни за използване – за да имате чиста питейна вода, просто трябва да пуснете кранчето. Филтрите за вода под мивката имат и висок експлоатационен живот – като правило, филтърните елементи могат да почистват 4000 – 7000 литра вода. Трябва обаче да се има предвид, че този показател до голяма степен зависи от степента на замърсяване на водата. Колкото е по-голямо, толкова по-честа е замяната на филтърните патрони.

Бързо пречистване и бързи резултати

Една кана няма как да ви осигури количеството пречистена вода, което могат да направят филтрите за вода под мивката. Те са с висока производителност – 1,5-3 литра в минута, което е достатъчно за средното потребление на домакинствата.

Дълъг живот на филтъра

Ако използвате качествен воден филтър за под мивка, който използва метод за филтриране с въглерод, водата ви ще бъде почистена със скорост около 100 литра на час. Все пак имайте предвид, че ако използвате система за обратна осмоза или дестилация, системата ви за филтриране ще осигурява около 5-10 литра на час.

Филтрите за кухня са иновативно и икономично решение за пречистване на питейната вода в дома на всяко едно семейство. Филтрацията при тях е базирана на патентованата NewLine технология. В сравнение със стандартните филтри за вода, NewLine филтрите имат повишен капацитет на филтрация. В допълнение, тяхната иновативна конструкция позволява лесната им подмяна, без необходимост от използване на допълнителни инструменти. Един филтър или филтрираща система пречиства до 11 000 литра вода* (при филтрите от серията Bluefilters Newline).

275 total views, 2 views today

Оставете коментар

Моля, бъдете учтиви. Благодарим Ви предварително.
Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *.

Фабриката на Bluefilters

Домашна система NL8

Система за пречистване на вода - мотаж под мивка.

Етикети

PVC тръби Филтри за вода - цени активен въглен активен въглен за пречистване на вода биофилтър вода вода филтър за питейна вода диспенсъри за вода домашен филтър за вода жива и мъртва вода кана за филтриране на вода кани за вода котлен камък машини за вода обратна осмоза недостиг на вода обратна осмоза омекотител за вода омекотяване на вода омекотяване на водата почистване на котлен камък пречистване на вода пречистване на водата пречистване на водите пречистване на отпадни води пречистване на отпадъчни води пречистване на питейна вода система за пречистване на вода системи за пречистване на вода системи за пречистване на питейна системи за пречистване на питейна вода сондажни помпи твърда вода филтри за баня филтри за вода филтри за душ филтри за питейна вода филтри за пречистване на вода филтър за вода филтър за душ машина за вода филтър за питейна вода филтър за пречистване на вода филтър с активен въглен за вода флуор флуорид хладилник
Bluefilters България
ул. Георги Минчев 26 София, България 1505
Phone: +359879101043