Български | English

Как да си създадем навик да пиете достатъчно вода през деня?

Категории: Филтри за вода

Трудно ли ви е да пиете достатъчно вода? Е, не сте сами. Приемането на достатъчно вода е едно от най-добрите неща, които можем да направим за себе си и здравето си, но често ни е трудно да си спомним да пием достатъчно вода, за да останем хидратирани.

За щастие, има няколко наистина прости начина, с които можете да накарате тялото да иска да пие повече вода, да запомни, че трябва да пие повече вода и съответно – да се опитате да пиете повече вода.

Инвестирайте в качествена домашна система за филтриране на водата.

Когато водата, която пиете, е чиста и вкусна, вие и цялото ви семейство ще искате да пиете повече. И нищо не е толкова вкусно, освежаващо или утоляващо жажда като чистата филтрирана вода.

Инвестирането в качествена система за филтриране на водата е по-евтино и по-лесно, отколкото си мислите. А съвременните вградени филтърни системи не изискват отделен кран или водопровод, за да ги инсталирате… те просто се поставят, под вашата кухненска мивка, към вашите съществуващи тръби.

Защо е важно за организма да пием достатъчно вода?

Винаги ли започвате деня си с чаша кафе? Взимате си вана или душ, сутрин или вечер, и си миете зъбите два пъти на ден? Ами защо да не пиете и чаша вода едновременно с всички тези ежедневни неща, които правите?

Когато се събудите, изпийте чаша вода. Добавете още една, когато пиете сутрешното си кафе, и така нататък и така нататък. Когато си миете зъбите сутрин и отново през нощта. След душ и преди или след всяко хранене. Там ще приемете осем допълнителни чаши вода само за един ден.

Съвети за създаване на навик да пиете достатъчно вода през деня

Създаването на нови навици отнема време и това, което работи за другите, може да не работи добре за вас. Но ние можем да гарантираме, каквито и трикове да използвате, за да създадете своя навик да пиете по осем чаши вода на ден, ще се почувствате по-добре при всяко положение.

Създаването на ежедневния ви навик не е толкова трудно, колкото си мислите… просто трябва да знаете как.

Направете го част от ежедневната си рутина

След като включите питейната вода в дневния си режим, ще бъдете изненадани колко бързо тези 8 чаши на ден ще ви станат навик.

Използвайте качествена бутилка за вода, за да следите количеството изпита вода

Когато инвестирате в добра бутилка за вода, можете да вземете водата с вас навсякъде, по всяко време, да избегнете разходите и въздействието върху околната среда на бутилираната вода и да следите дневния си прием на вода.

Инвестирайте във висококачествена бутилка, която лесно можете да почиствате и ще може да използвате години наред, а ако сте на път, вземете си две такива бутилки с вас, така че винаги ще имате чиста вода.

Ако се тревожите за питейна вода от пластмасова бутилка, която се намира на слънце, можете да избирате от бутилки от неръждаема стомана или стъклена вода.

Помогнете си със смартфона

Ако все още забравяте да пиете достатъчно вода, използвайте таймера на телефона си. Задайте му аларма, която да ви напомня през целия ден и всеки път, когато го прави, изпивайте по една чаша вода.

Или можете да изтеглите едно от многото приложения, специално предназначени да ви напомнят да пиете повече – има много безплатни, които ви напомнят кога да пиете и също така записвате колко сте пили.

Добавяйте плодове към водата

Може би не пиете достатъчно вода, защото предпочитате вкуса на наситени със захар напитки, плодови сокове или минерални води?

Все още можете да добавите малко вкус, без да добавяте захар, като сложите във водата си парчета пресни плодове (ягоди, лимонови или лимонови парчета), зеленчукови филийки (краставици, джинджифил, целина) или пресни билки (босилек, мента, лавандула).

Изяжте водата си и пийте, преди да ядете

Не цялата вода трябва да се поглъща в течна форма. Има много плодове и зеленчуци, пълни с вода, които могат да помогнат за увеличаване на приема на вода, като например: диня, грозде, краставица, маруля, целина, домати, цитрусови плодове, спанак, ягоди, череши и тиквички. Но имайте предвид, че готвенето на плодове и зеленчуци намалява съдържанието им на вода, така че те се ядат сурови.

Пиенето преди хранене не само ви помага да създадете навик, но и увеличава приема на вода с най-малко три чаши вода на ден и ви зарежда преди хранене, което също може да ви помогне да отслабнете.

Пийте вода след ходене до тоалетната

Всеки път, когато отидете в банята, не забравяйте да изпиете чаша вода. Това не само ще ви напомни да пиете повече, но и ще ви накара да отидете в банята повече, което от своя страна ви кара да пиете повече вода. Което е добре за вашата хидратация.

Пийте вода след всяко алкохолно питие

Дори една чаша може да бъде стимул за вашата хидратация, ако не забравяте да пиете чаша вода за всяка алкохолна напитка, която консумирате.

Не само ще останете хидратирани, но и ще спестите пари… и вероятно ще ни благодарите сутринта!

Оставете коментар

Моля, бъдете учтиви. Благодарим Ви предварително.
Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *.

Фабриката на Bluefilters

Домашна система NL8

Система за пречистване на вода - мотаж под мивка.

Етикети

Софийска Вода Филтри за вода - цени активен въглен вода вредни химикали диспенсъри за вода домашен филтър за вода замърсена вода замърсяване замърсяване на водата замърсяване на водите замърсяване на подземните води източници на замърсяване кана за филтриране на вода монтаж монтиране обратна осмоза олово омекотяване на вода питейна вода пречистване на вода пречистване на водата пречистване на водите пречистване на отпадни води пречистване на отпадъчни води пречистване на питейна вода причини симптоми система за пречистване на вода системи за пречистване на вода системи за пречистване на питейна системи за пречистване на питейна вода твърда вода техници употреби филтри за вода филтри за питейна вода филтри за пречистване на вода филтрирана вода филтър за вода филтър за питейна вода филтър за пречистване на вода филтър с активен въглен за вода химикали чешмяна вода
Bluefilters България
ул. Георги Минчев 26 София, България 1505
Phone: +359879101043