Български | English

Как може да проверим дали водата е замърсена

Категории: Филтри за вода

Замърсяването на водата може да бъде изключително опасно за нашето здраве. Чистата вода е важна за цялостното ни здраве и оцеляване.

Повечето от нас ежедневно консумират чиста вода и разчитат на нея за различни приложения в домовете си. За съжаление, някои от нас правят грешката да приемат, че живеят във времена, в които се спазват стандартите за чиста питейна вода, и нашето водоснабдяване винаги е чисто и без замърсяване. Това невинаги е така.

Замърсяването на водите става по-често, отколкото бихме искали.

Признаци на замърсяване на питейната вода

В зависимост от вашето местоположение и водоизточник, има различни признаци, които могат да показват замърсено водоснабдяване. Някои от най-популярните показатели за замърсяване на водата включват всякакви неприятни вкусове, неприятни миризми и оцветяване на стъклария и други.

Облачната или обезцветена вода обикновено е друг признак, че водата е замърсена с прекомерни количества минерали, желязо или манган.

За съжаление, възможно е водата да бъде замърсена, без да показва някой от по-очевидните, видими знаци. Независимо дали водоснабдяването идва от кладенец или от обществен източник, препоръчително е да се тества поне веднъж годишно.

Ако смятате, че водоснабдяването ви може да е замърсено, важно е водата да се тества възможно най-скоро.

Мирис на газ или нефт

Мирис на газ или нефт може да означава, че водата ви е замърсена с бензин или полулетливи съединения, които могат да имат отрицателни ефекти върху здравето в дългосрочен и краткосрочен план в зависимост от експозицията.

Особено опасно е, ако сте бременна, така че в този случай, ако усетите миризмата на хлор във водата, трябва незабавно да спрете да пиете от чешмата.

Мирис на белина и хлор

Очевидно това е индикатор, че във вашата чешмяна вода има хлор. Въпреки че често се използва като част от системата за лечение в много общински водни растения, много проучвания сочат, че продължителното излагане на хлор може да доведе до заболявания като рак или сърдечни заболявания в дългосрочен план.

Ако вашата вода се третира с хлор, може да искате да разгледате система за филтрация, която ще ви помогне да се отървете от този замърсител.

Синьо-зелени петна върху и около мивката

Това може да сигнализира за наличието на мед във вашата чешмяна вода. При високи експозиции медта може да предизвика анемия, проблеми с храносмилането или увреждане на черния дроб и бъбреците.

Ако подозирате, че във вашата чешмяна вода има мед, трябва да я тествате веднага. Някои системи за филтриране като обратна осмоза също могат да помогнат за премахването на този метал от вашата вода.

Остър метален вкус

Ако усещате нещо подобно във водата, може да означава, че във вашата чешмяна вода има пестициди. Пестицидите могат да бъдат много токсични извън „безопасните нива“, което води до значително увреждане на ДНК, и може да причини различни болести като рак, вродени дефекти, имунодефицит и белодробни проблеми.

Ако подозирате, че във вашата чешмяна вода има опасни нива на пестициди, трябва да спрете да пиете (особено ако сте бременна), докато не я тествате.

Има много вредни замърсители като олово, които нямат вкус, мирис или остатък. Ето защо без значение колко сте усърдни, винаги трябва да проверявате редовно водата си, да проверявате всяка и да прилагате необходимите системи за филтриране.

Към кого да се обърнем, ако водата ни е замърсена?

Наемът на диспенсъри за вода е най-предпочитаният вариант за осигуряване на питейна вода от повечето хора. При този вариант получавате диспенсърите за вода, както и пълното им обслужване.

Обслужването включва:

– редовна смяна на филтриращите елементи

– техническа поддръжка на машините за вода

– хигиенизация на оборудването

– тест и мониторинг на качеството на водата

Изключително подходящ вариант за всеки един бизнес – за офиси, бизнес сгради, фабрики, производствени цехове и т.н.

Как да пречистим питейната вода?

С диспенсърите за вода с вградена филтрираща система Bluefilters получавате неограничен достъп до здравословна и прясна вода срещу ниска, фиксирана месечна такса.

Предлагаме Ви две технологии за избор:

1) Ултрафилтрация – висока производителност 1,5 л/мин. – премахва ефективно механични замърсители,бактерии, вируси и цисти, хлор и неговите производни, пестициди, тежки метали.   

2) Молекулярна филтрация – най-висока степен на пречистване на водата, базирана на процеса.

Оставете коментар

Моля, бъдете учтиви. Благодарим Ви предварително.
Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *.

Фабриката на Bluefilters

Домашна система NL8

Система за пречистване на вода - мотаж под мивка.

Етикети

Софийска Вода Филтри за вода - цени активен въглен вода вредни химикали диспенсъри за вода домашен филтър за вода замърсена вода замърсяване замърсяване на водата замърсяване на водите замърсяване на подземните води източници на замърсяване кана за филтриране на вода монтаж монтиране обратна осмоза олово омекотяване на вода питейна вода пречистване на вода пречистване на водата пречистване на водите пречистване на отпадни води пречистване на отпадъчни води пречистване на питейна вода причини симптоми система за пречистване на вода системи за пречистване на вода системи за пречистване на питейна системи за пречистване на питейна вода твърда вода техници употреби филтри за вода филтри за питейна вода филтри за пречистване на вода филтрирана вода филтър за вода филтър за питейна вода филтър за пречистване на вода филтър с активен въглен за вода химикали чешмяна вода
Bluefilters България
ул. Георги Минчев 26 София, България 1505
Phone: +359879101043