Български | English

Кой филтър за вода е най-подходящ за нуждите ми

Категории: Филтри за вода

Ако обмисляте да инвестирате в система за филтриране на вода… ще искате да се уверите, че избирате най-добрия филтър за вода за вашите нужди. За да подпомогнем в процеса, си отговорете на тези пет ключови въпроса…

    Колко пари искам да похарча?

    Колко място имам?

    Колко налягане на водата ми е необходимо? Например, имам ли нужда от бърз поток, защото ще използвам филтрираната вода за други неща, като измиване на зеленчуци?

    Какво ще правя с филтрираната вода? Ще пия или ще я използвам и за топли напитки и готвене?

    Колко е голямо семейството ми и колко души ще го използват?

Разбира се, един от най-евтините и най-прости системи за филтриране на вода на пазара е филтърът за вода. Следващата стъпка е специализирана водопроводна филтърна система.

Вземането на решение за поставянето на филтри за водата е важно и от здравна, и от икономическа гледна точка, но не отговаря на въпроса какъв е най-добрият филтър за вода за вашата конкретна ситуация. От обикновената кана за филтриране на водата до филтъра под мивката и моделите на цялата къща е важно за потребителите да знаят за какво плащат и защо.

Филтър за целия дом

Тези усъвършенствани системи за филтриране на вода третират цялата или по-голямата част от водата, влизаща в дома в точката на влизане. След като водата влезе в къщата от обществените канали, тя се филтрира и отива до крановете, които доставят пречистена вода, която тече в целия дом.

Какви нужди изпълнява филтърът за целия дом?

Водният филтър за цялата къща е интелигентен вариант. Тази система гарантира, че водата от всички кранове се филтрира, така че вашето семейство се радва на чиста, филтрирана вода в кухнята, баните и във всички ваши уреди. Ако можете да си го позволите, това е чудесна идея да инсталирате система за филтриране на цялата къща.

Филтрите на цялата къща се прикрепват там, където главната водопроводна мрежа влиза във вашия дом от улицата, така че те осигуряват първата линия на филтрационна защита за вашата водоснабдяване.

Предимства и недостатъци

Повечето филтри за цялото жилище не могат да филтрират всичко (може все още да имате нужда от филтър на мястото на употреба), но те могат да осигурят дехлорирана вода за всичко – от готвене до къпане до напояване на градината.

След като знаете какви замърсители са във водата, инсталирането на правилния филтър за премахването им може да ви спести много пари, които може да сте похарчили за бутилирана вода.

Филтър за кухня

Искате само филтрирана вода от известно време? Следващата стъпка е специализирана водопроводна филтърна система. Това е най-добрата опция за филтриране на вода, ако искате да използвате филтрирана вода само от време на време. Филтърът се поставя близо до Вашия кухненски смесител и я използвате само когато искате филтрирана вода.

Какви нужди изпълнява филтърът за кухнята?

Идеален е за малко семейство, което иска да пие само филтрирана вода. Ако дебитът е важен за вас и искате да имате бързо течаща филтрирана вода от крана в кухнята, за да я използвате за готвене, миене на зеленчуци, за чайника и дори за кубчета лед, то ви трябва именно филтър за кухнята. Няма нужда от специален кран, просто използвайте съществуващия кран и системата пасва добре под горната част на мивката.

Предимства и недостатъци

Това е и една от най-добрите системи за филтриране на вода за хора с по-малка мивка или гранитни плотове, тъй като няма нужда да пробивате отвор за специален кран. Можете да изберете всяка система или да използвате съществуващия кран. И с воден поток, който е 4 пъти по-бърз от традиционните системи за филтриране на вода, скоро ще използвате филтрирана вода за абсолютно всичко… семейството ще ви обича за това, дори и домашните любимци!

Филтър за душ и баня

Вашата кожа е високо пропусклива мембрана, която лесно може да абсорбира всичко, с което я третирате. Къпането всеки ден с чешмяна вода, съдържаща хлор, хлорамини, флуорид и други възможни токсини, ви излага повече на тези химикали, отколкото бихте могли да получите, като ги пиете сами. Това е особено проблематично за децата.

Душ филтърът премахва най-малко 90% от свободния хлор и намалява сероводорода, микроорганизмите, водоразтворимите тежки метали като олово, живак и желязо. Не премахва хлорамини.

Какви нужди изпълнява филтърът за душ и баня?

Какво ще кажете за свежа филтрирана вода и във вашата баня? Да, има филтър за това… И не само е чудесно за пиене, но има много предимства да се използва филтрирана вода без хлор върху лицето и косата. Тази високоефективна система използва най-новата технология за премахване на седименти, хлор, лош вкус и миризми. Премахва флуорид и други минерали, за да предпази зъбите ви.

Предимства и недостатъци

Ето защо филтрирането на водата за вана и душ е много добра идея. Като допълнителен бонус, когато хлорът и хлорамините се филтрират, кожата и косата ви ще бъдат по-меки и ще облекчите проблемите, които много хора имат с хлорирана душ вода, като червени очи и сърбеж или обрив на кожата.

Ако обичате да се къпете, най-добрият начин за филтриране на водата за вана е да получите висококачествен душ-филтър и след това да използвате душа, за да напълните ваната си.

Филтър за градина

Не забравяйте за градината си! Хлорът и другите химикали в чешмяната вода могат да убият всички добри микроорганизми във вашата почва. Можете да предотвратите това като използвате градински маркуч и фталат, като използвате събраната дъждовна вода, за да напоявате градината си, както и да филтрирате водата от чешмата при шлауха на маркуча. Този филтър за градински маркуч премахва седимента и хлора.

Какви нужди изпълнява филтърът за градината?

Повечето филтри за цялото жилище не могат да филтрират всичко (може все още да имате нужда от филтър на употреба на конкретно място), но те могат да осигурят дехлорирана вода за всичко – от готвене до къпане до напояване на градината.

Диспенсъри за вода

Какви нужди изпълнява диспенсърът за вода?

По време на дестилацията водата се вари и се изпарява от разтворените минерали, след което парата се кондензира и получените водни капчици се събират. Това означава, че докато дестилаторите премахват много добре бактериите, кистите и тежките метали, те не могат да премахнат газове като хлор, летливи органични съединения и радон, освен ако не разполагат с допълнителни отвори и въглеродни филтри, включени в дестилатора.

Предимства и недостатъци

Дестилираната вода е активен абсорбер, а когато се допира до въздуха, бързо абсорбира въглеродния диоксид и става кисел. Дестилаторите също така извършват мониторинг, за да се уверят, че са изключени, когато са готови и не се прегряват, и внимателно почистване / почистване с котлен камък, за да функционират правилно. Те произвеждат чиста вода бавно и също могат повечето изискват електричество.

Оставете коментар

Моля, бъдете учтиви. Благодарим Ви предварително.
Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *.

Фабриката на Bluefilters

Домашна система NL8

Система за пречистване на вода - мотаж под мивка.

Етикети

Софийска Вода Филтри за вода - цени активен въглен вода вредни химикали диспенсъри за вода домашен филтър за вода замърсена вода замърсяване замърсяване на водата замърсяване на водите замърсяване на подземните води източници на замърсяване кана за филтриране на вода монтаж монтиране обратна осмоза олово омекотяване на вода питейна вода пречистване на вода пречистване на водата пречистване на водите пречистване на отпадни води пречистване на отпадъчни води пречистване на питейна вода причини симптоми система за пречистване на вода системи за пречистване на вода системи за пречистване на питейна системи за пречистване на питейна вода твърда вода техници употреби филтри за вода филтри за питейна вода филтри за пречистване на вода филтрирана вода филтър за вода филтър за питейна вода филтър за пречистване на вода филтър с активен въглен за вода химикали чешмяна вода
Bluefilters България
ул. Георги Минчев 26 София, България 1505
Phone: +359879101043