Български | English

5 предимства на смесителите за филтрирана вода

Категории: Филтри за вода

3 в 1 смесител за пречистена вода

Повечето хора свързват пречистването на водата с големи филтри за вода и скъпи и сложни системи, но в днешно време този процес може да се извършва скришно под мивката, а вие да получавате пречистена вода директно от смесителя за вода в кухнята. Именно редицата предимства на тези смесители за вода ги правят все по-предпочитани и популярни.

5 предимства на смесителите за филтрирана вода

1. Няма нужда от допълнителни кранове

Въпреки, че традиционните двойни дръжки с топла вода от едната страна и студената вода от другата страна все още преобладават в обществени тоалетни и дори в по-нови къщи, те по принцип изостават от смесителите за филтрирана вода по отношение на удобството и икономичността.

Спестява пари

Освен това, със смесителите за филтрирана вода спестявате пари, тъй като имате филтрирана вода, когато си поискате. Друго предимство на 3-степенните смесители за филтрирана вода е, че те също така ви позволяват да имате филтрирана вода от един и същ кран, който разпределя гореща, студена и смесена вода. Така няма да е необходимо да инсталирате друг кран за филтриране на водата. По този начин пестите и средства.

Спестява пространство

Смесителите са по-лесни за работа, те са по-бързи при осигуряването на необходимата температура на водата и ученето на децата да използват смесител, като цяло е по-лесно.

2. Съчетава няколко вида пречистване

Най-важният аспект на смесителите за филтрирана вода е, че съчетават няколко вида пречистване. Така те осигуряват добра съвместимост между кранчето и водната филтърна система. Ако вашият филтър за вода вече включва филтърен кран, не е нужно да се притеснявате за съвместимост. Ако обаче ги купувате отделно, трябва да сте сигурни, че те са съвпадащи.

Механично пречистване

NewLine филтрите за кухня са иновативно и икономично решение за пречистване на питейната вода в дома на всяко едно семейство. Филтрацията при тях е базирана на патентованата NewLine технология. В сравнение със стандартните филтри за вода, NewLine филтрите имат повишен капацитет на филтрация. В допълнение, тяхната иновативна конструкция позволява лесната им подмяна, без необходимост от използване на допълнителни инструменти.

Филтриране на фини частици

NL5 – NewLine е 5-степенна молекулярна система за пречистване на вода, базирана на процеса обратна осмоза с 3-степени на предфилтрация, молекулярна мембрана и следфилтър от активен въглен. Системата използва налягането на водата във водопровода, за да обърне естественият физически процес наречен осмоза (т.нар. обратна осмоза). Под действието на налягането, водата преминава през полупропусклива мембрана, при което примесите по-големи от размера на порите на мембраната не могат да преминат през нея.

Замърсители като бактерии, вируси, паразити, тежки метали, неорганични химически вещества, пестициди и алгае са в капан в мембраната, докато чистата питейна вода се събира в резервоар за съхранение и е постоянно на разположение.

Етапи на филтрация

ЕТАП 1. Седиментен филтър

Този седиментен префилтър премахва замърсители като: пясък, ръжда, твърди частици, микроорганизми, въглероден прах, утайки, полени и други.

ЕТАП 2. Активен въглен

Висококачествен филтър с активен въглен, произведен от пресовани кокосови черупки.  Филтърът подобрява вкуса и мириса на водата като ефективно премахва замърсители като: хлор и съединенията му, олово и тежки метали, пестициди, препарати, механични и органични примеси.

ЕТАП 3. Седимент & Активен въглен

2 в 1 филтър седимент & активен въглен, направен от полипропиленови влакна и активен въглен. Използва се за допълнителна финна филтрация, а също така и предпазва мембраната на системата и удължава нейния живот.

ЕТАП 4. Мембрана – обратна осмоза

Мембраната е най-важният филтър в цялата система. Тя пречиства всички вредни частици с размер по-голям от 0,0001 микрометра, оставяйки само чиста вода (H2O).

ЕТАП 5. Следфилтър от активен въглен

Подобрява вкуса и мириса на вече пречистената вода.

3. Стилна конструкция

Системата е предназначена за монтаж под мивка или удобен кухненски шкаф. Свързва се директно към водопровода с гъвкави маркучи, което позволява монтаж не само под мивката, но и в съседен шкаф. Металните кранове нямат месингови компоненти, които могат да съдържат малки следи от олово, а вместо това метални кранчета съдържат непропускащи висококачествени полипропиленови водни пътища, като по този начин се елиминира всякакъв риск от замърсяване.

Качествена изработка

Единичните смесители за филтрирана вода се предлагат в класически модели, който вероятно сте виждали в повечето домове, в които е монтиран воден филтър под мивката.

Модерен дизайн

Предлагат се в разнообразни дизайни и цветове. Дори, ако предпочитате по-традиционни кранове, има смесителни батерии с класически дизайн, които да съответстват на атмосферата и стила на вашата кухня. Може да съобразите модерния дизайн с кухненското си обзавеждане без проблем. Няма нужда от отделно кранче: ако кухненската мивка е твърде скъпа за пробиване или просто не ви харесва идеята да имате два крана на кухненската мивка, смесителите са идеални за вас.

4. Удобство

Смесителите за филтрирана вода са с усъвършенствана функционалност: снабдени са с разширени функции като LED система за предупреждение, когато ви се налага да подмените филтрите. Лесни са за инсталиране, подобно на обикновените кранове: вместо съществуващия ви кран се монтират смесители, които са също толкова лесни за инсталиране, колкото обикновените кранове.

Мигновени резултати

Пречистване на едно място

Point of Use (POU) означава място, където една услуга или продукт се ползва.
Филтриращите и пречистващи системи за вода се свързват към централния водопровод на сградата и осигуряват безкраен източник на чиста и полезна трапезна вода. Използването на този вид системи осигурява оптимизиране на процесите по доставка и съхранение на питейната вода, както разходите. Така пречиствате водата си на едно място.

5. Функция 3 в 1

3-степенните смесители за вода са с по-модерни модели, които предлагат решение 3 в 1, за да филтрира студена вода, нефилтрирана топла и студена вода, доставяна от едно кранче. Стандартните водни филтърни батерии работят точно като обикновените батерии, с изключение на това, че се подава само филтрирана вода. Обикновено тези батерии са по-малки и по-дискретни от обикновените кухненски батерии и разполагат с една дръжка за подаване на филтрирана вода.

Филтрирана вода

Имате филтрирана вода винаги, когато пожелаете.

Нефилтрирана смесена вода

  • Лесно нагласяваща се температура

Смесителните кранове ви позволяват да настроите идеалната температура, като работите с едно кранче. Това спестява време и най-важното, ви предпазва от загуба на вода, опитвайки се да получите точната температура.

 7,646 total views,  4 views today

Оставете коментар

Моля, бъдете учтиви. Благодарим Ви предварително.
Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *.

Фабриката на Bluefilters

Домашна система NL8

Система за пречистване на вода - мотаж под мивка.

Етикети

Софийска Вода Филтри за вода - цени активен въглен вода вредни химикали диспенсъри за вода домашен филтър за вода замърсена вода замърсяване замърсяване на водата замърсяване на водите замърсяване на подземните води източници на замърсяване кана за филтриране на вода монтаж монтиране обратна осмоза олово омекотяване на вода питейна вода пречистване на вода пречистване на водата пречистване на водите пречистване на отпадни води пречистване на отпадъчни води пречистване на питейна вода причини симптоми система за пречистване на вода системи за пречистване на вода системи за пречистване на питейна системи за пречистване на питейна вода твърда вода техници употреби филтри за вода филтри за питейна вода филтри за пречистване на вода филтрирана вода филтър за вода филтър за питейна вода филтър за пречистване на вода филтър с активен въглен за вода химикали чешмяна вода
Bluefilters България
ул. Георги Минчев 26 София, България 1505
Phone: +359879101043