Български | English

Филтри за Вода: Защо Трябва Да Ги Инсталирате и Колко Ще Ви Струва

Категории: Филтри за вода

Деца пиещи чиста вода

Деца пиещи чиста вода.
Katherine Johnson / www.flickr.com / CC BY

Много мислих как да започна, защото най-малко исках написаното от мен да звучи като : “ една приятелка ми го препоръча“ или от редовете да наднича усмихнатото лице на леля Мария с праха за пране, или лицата на момичетата, които носят навсякъде със себе си омекотител за пране….

Искам тук да си поговорим за нещо наистина важно – важно за мен, важно за децата ми, важно за цялото ми семейство, важно за колегите в офиса. Искам да поговорим за водата, която пием, за водата като живот, но и като качество на живот.

Знам, какво си помислихте – в това кризисно време е трудно да се отделят средства за бутилирана вода, кани за филтриране на вода или за качествени системи за пречистване на Водата, която пием. Но се замислете пак – има ли нещо по-скъпо от  нашето здраве и от здравето на децата ни? Сигурна съм в отговора Ви. И така, нека заедно да направим едно проучване на възможностите  всички в къщи да пием чиста и здравословна вода и финансовото им изражение.

Най-евтин вариант – водопровода

тръба за водопровод

Водопроводна тръба
Theen Moy / www.flickr.com / CC BY

Първият вариант  – най евтин, но едва ли най–безопасен  –  използване на питейна  вода от водопровода.  В момента потребителите в София плащат   1,68 лв. за кубик вода. Но замисляли ли сте се, пускайки крана на чешмата, какво е качеството на водата, която консумираме – съдържание на хлор,   твърди примеси, киселинност, алкалност, бактерии, пестициди.

Бутилирана минерална вода

Бутилирана вода

Бутилирана вода
Steven Depolo / www.flickr.com / CC BY

Вторият вариант – бутилирани минерални и трапезни води. Те крият  риск за здравето ни,  поради завишена минерализация и химически съединения отделяни от пластмасовите бутилки. Замърсяването на природата с пластмасови опаковки започва да придобива застрашителни размери и рециклирането им решава частично проблема, като допринася за  увеличаване отделяните  във въздуха парникови газове.

Финансовата сметка за закупуване на бутилирана вода за едно четири членно семейство за една година  е средно 720 лева /изчисленията са направени за туби от 5 литра на ден  минерална или изворна вода със средна цена 1.80 лева /. Изненадах ли Ви? И аз си мислех,че бутилираната  вода не е толкова голямо перо от семейния бюджет! А и сигурно, и на Вас Ви е омръзнало да мъкнете като „шерпи“ тубите и галоните с вода от магазина до къщи…

Кани с филтри за вода

2767927709_226b0f7303_b (1)

Кана за вода
Andy Walker / www.flickr.com / CC BY

Третият вариант- каните с филтри за пречистване на Водата. В зависимост от марката и разпространителите на пазара, могат да се намерят на цени от 35 до 150 лева. Филтрите за подмяна също варират в цените си от 20 до 80 лева. Каните са неудобни и непрактични. Вместимостта им е до максимум 3.5  литра, недостатъчни за по-голямо семейство. Филтрите  подобряват качеството на чешмяната питейна вода, но не могат да бъдат сравнени със професионални Системи за Пречистване на Вода, базирани на процеса обратна осмоза.

Система за пречистване на вода – монтаж под мивката

Аз и моето семейство избрахме Четвъртият вариант – продуктите на Bluefilters  и вече ползваме здравословна и чиста питейна Вода.

Молекулярните системи за пречистване на вода от серията NewLine са  базирани на процеса обратна осмоза. В сравнение със стандартните филтри за вода притежават значително повишен капацитет на филтрация. Това е преимущество пред каните за филтриране на вода. По- голямото количество филтрирана вода е голям плюс. С тази вода приготвям и супата за децата, а чаят и  кафето са перфектни.

Иновативната конструкция позволява лесна смяна на филтрите без необходимост от допълнителни инструменти и специални умения и  не е необходимо да чакам съпруга да се прибере – независима съм, защото мога сама да сменя филтъра. Пък и смяната се извършва на 6 месеца и ако не Ви се занимава или не сте уверени, че ще се справите, винаги може да се обадите на Bluefilters  и те ще поемат обслужването на системата Ви.

Технологични предимства

Система за пречистване на вода - мотаж под мивка.

Технологията на молекулярна филтрация пречиства Водата от примеси с размер до 0,0001 микрометра и премахва замърсители като тежки метали, радиоактивни и канцерогенни елементи. Нито една от предлаганите на пазара кани за вода не може да ни предложи това високо качество и вече съм убедена, че направихме най-добрата инвестиция за здравето на семейството ни.

Системата е  монтирана под мивката, не се вижда, и по никакъв начин не загрозява новото ми кухненско обзавеждане.

Цената, която заплатихме е 899 лева. Финансовата инвестиция наистина не е малка и  ще се изплати за близо година, в сравнение с разходите ни  за бутилирана вода или закупуване на кани за филтрирана вода. Едно е сигурно – инвестирахме в качество и здраве, инвестирахме в по-добро качество на живот и е вярна поговорката, че здравето няма цена.

 5,307 total views,  1 views today

Оставете коментар

Моля, бъдете учтиви. Благодарим Ви предварително.
Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *.

Фабриката на Bluefilters

Домашна система NL8

Система за пречистване на вода - мотаж под мивка.

Етикети

Софийска Вода Филтри за вода - цени активен въглен вода вредни химикали диспенсъри за вода домашен филтър за вода замърсена вода замърсяване замърсяване на водата замърсяване на водите замърсяване на подземните води източници на замърсяване кана за филтриране на вода монтаж монтиране обратна осмоза олово омекотяване на вода питейна вода пречистване на вода пречистване на водата пречистване на водите пречистване на отпадни води пречистване на отпадъчни води пречистване на питейна вода причини симптоми система за пречистване на вода системи за пречистване на вода системи за пречистване на питейна системи за пречистване на питейна вода твърда вода техници употреби филтри за вода филтри за питейна вода филтри за пречистване на вода филтрирана вода филтър за вода филтър за питейна вода филтър за пречистване на вода филтър с активен въглен за вода химикали чешмяна вода
Bluefilters България
ул. Георги Минчев 26 София, България 1505
Phone: +359879101043